3. mail 2019 toimus Tallinna Lauluväljakul Eesti Toidumess - Sööma! raames mahekonverents „Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!“, mille peateemaks oli "Miks eelistada mahetoitu?".
Välisesineja Ewa Rembiałkowska Varssavi Põllumajandusülikoolist rääkis mahetoidu kvaliteedist ja mõjust tervisele. Oma kogemusi mahetoidu tootmisel ja turustamisel jagasid tootjad, töötlejad ja turustajad.
Konverentsist võtsid osa tarbijad, tootjad, töötlejad ja turustajad.
Konverentsi ettekannetega saab tutvuda siin:
Toit ja keskkond – Anne Luik, Eesti Maaülikool
Mahetoidu kvaliteet ja mõju tervisele – prof Ewa Rembiałkowska, Varssavi Põllumajandusülikool
Mahetoiduturu olukorrast – Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu
Eesti oma kuld – Babycool mahedad püreekuubikud – Kaia Sink, Saaregurmee OÜ
Maitsev amps ebavajaliku jampsita! – Margit Kimmel, Amoor OÜ
Mahepiimatooted Pajumäe talust – Viljar Veidenberg, Pajumäe Talu OÜ
Konverentsi korraldas Eesti Maaülikool koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökogu ja Eesti Konverentsidega "Teadmussiirde pikaajaline programm mahepõllumajanduse tegevusvaldkonnas" raames, toetas Euroopa Liit.
Elen Peetsmann
EMÜ Mahekeskus
Loe lisaks: "Mahetootjad kasvatavad eksporti" (Maaelu, 16.05.2019)